Viata cu semne de carte

In ultimul timp incerc sa ma regasesc si sa redescopar pasiunile vechi si sa dezvolt pasiuni noi. Nu pot spune ca cititul a fost intotdeauna o pasiune, in copilarie preferam romanele politiste sau care sa contina macar o intriga. Altfel nu puteam sa le citesc. Asta separat de cartile pentru scoala. Acelea erau la : to do, nu la to love. Si imi amintesc cat de multe postituri puneam in carti in dreptul paragrafelor care m-au marcat si in dreptul celor care mi-au placut.

Si astazi m-a lovit. In cautarile mele vaste de semne de carte am avut o revelatie. Exista o corelare intre momentele din viata noastra-frumoase, deosebite sau sumbre si semnele de carte.

 

 

 

 

Amintirile frumoase, momentele grele sunt ceea ce ne-au format si ne-au “ajutat” mai mult sau mai putin sa ne dezvoltam si sa ajungem persoana care suntem astazi. Cu bune si cu rele, fiecare clipa a adaugat o piatra de temelie la formarea noastra. Numai noi reusim sa intelegem la un moment dat daca acea piatra este acolo unde trebuie si cu ajutorul ei am reusit sa construim ceva trainic.

Viata noastra e o carte plina cu semne de carte. Revenim la fiecare moment de fiecare data cand vrem sa rememoram sentimente, trairi, discutii si cuvinte parca demult uitate, dar totusi atat de aproape si vii, inchise in locuri din memoria noastra numai de noi stiute, organizate intr-un mod bizar de comun si totusi atat de complex. Developam cu ajutorul  mintii fiecare secunda a fiecarei situatii si in functie de moment, clipa sau minut incercam sa retraim folosindu-ne de toate simturile noastre acele farame de fericire si acei sterlici de miere ai vietii.

Recunosc ca rememorez momentele grele la fel de des ca pe cele frumoase. Poate pentru a nu uita, poate pentru a uita prin suprasaturare. Doar timpul imi va oferi explicatiile.

Si ma intreb, oare va fi vreodata posibil sa iei semnul de carte de la evenimentul care te-a marcat cel mai mult in viata?

Facebook Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *