Anxietatea , bat-o vina!

Sufar de anxietate, grupa mare. De cand ma stiu. Cred ca din burta, chiar. Nu glumesc. Am fost o “sarcina” cu risc mare si din 9 luni de sarcina, 6 luni au fost petrecute de mama in spital. Long story short, cu o saptamana inainte de termen, a cerut voie sa mearga acasa pentru a face un dus in confortul propriei case, pentru a rezolva tot ce mai era de rezolvat pentru venirea mea si pentru a se simti confortabil inainte de nastere. Dupa 5 zile, a revenit la spital pentru un control. La ora 9. Si ce sa vezi? La ora 12 ma nasteam. Am stiut cum sa-i joc farse inca de pe atunci mamei. :))

M-am decis sa scriu despre un fenomen des intalnit. Nu stiu de ce traiam cu impresia ca nu este atat de “popular”. Este vorba despre anxietate.

O definitie din punct de vedere al specialistilor ar fi :

Anxietatea ca emoţie umană trăită de toţi oamenii la un moment dat este o stare normală şi trecătoare. Însă, când simptomele de panică şi anxietate degenerează în atacuri de panică şi de anxietate vorbim deja de tulburare emoţională, manifestată prin sentimente de frică şi nelinişte la care se adaugă: palpitaţii, stres, transpiraţie.

( fragment preluat de pe www.csid.ro )

Tu ce zici? Suferi de anxietate sau nu?

Te regasesti?

 

 

Facebook Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *