Marimea conteaza?

Oare marimea conteaza?

 

Nu, nu. Nu e vorba despre acea marime la care te gandesti tu, ci la cea a hainelor.

Increderea in sine iti este zdruncinata in timpul vietii de numerosi factori. Ai un defect care te macina, un zambet nu tocmai alb, vergeturi sau poate esti mai …mare.

De ce scriu aceste randuri?

Nu e greu de inteles. Bagajul genetic mi-a dat de furca inca de la 12 ani. Imi amintesc ca si cum ar fi fost ieri. La ora de sport, eram mereu activa. Jucam ori baschet ori handbal. Nu stateam niciodata pe margine. Insa, din pacate, tocmai datorita afinitatii mele pentru sport, am ajuns sa fiu operata de apendicita. Si totul s-a dus de rapa de acolo. Urmatoarele 6 luni de zile nu am avut voie sa depun deloc efort, cu atat mai putin sa joc in cadrul campionatelor de handbal ca odinioara. Pe banca de rezerve stateam impreuna cu “grasuta clasei”. Asa era poreclita A. Era mereu scutita de la sport. Eu priveam cu jind catre colegele mele de pe teren, iar ea cu mandrie ca nu trebuie sa joace. Si atunci s-a intamplat. Mi-a zis: “Trebuie sa iti spun ceva. Ai devenit mai grasa ca mine.” Stiam ca vorbea supararea din ea, insa nu am putut decat sa ma simt distrusa. Ea era renumita pentru faptul ca era tartorul clasei, the bully. Insa, tot amalgamul de sentimente resimtit atunci nu poate fi explicat in cuvinte. Am simtit ca-mi pica cerul in cap. M-am suparat, am devenit frustrata.

“Mostenirea genetica” a familiei m-a facut sa oscilez foarte mult in greutate de-a lungul timpului.

Si momentul acela de pe banca din sala de sport imi revine in minte si efectiv ma bantuie de fiecare data cand ma ingras cateva kg.

So, girls and boys, ganditi-va de cateva ori inainte sa adresati cuiva vorbe taioase. Exista posibilitatea ca acele cuvinte sa ii afecteze grav increderea in sine.

Facebook Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *