Visand cu ochii larg deschisi

Cateodata lucrul pe care-l primesti in schimb e la fel de important precum lucrul pierdut! De asta exista prietenii. Sa stii in fiecare zi ca pentru o dezamagire primesti intotdeauna o clipa de bucurie in fata careia dezamagirea paleste!

Am ajuns sa ma bucur pentru toate dezamagirile trecute si sa savurez fiecare minut alaturi de prietenele mele! Pentru ca ele merita.

Inainte mi se parea normal poate sa pateasca si altii ceea ce pateam eu, dar acum ma intreb: “De ce?”

Nu-mi dau seama cum de am putut da dovada de atata egoism. Si acum cred cu tarie in zicala aceea cu ” intoarce si celalalt obraz”.

La fiecare lucru rau patit, pentru care ai varsat o lacrima, pentru care nu esti vinovat si chiar platesti pentru el ,poti fi sigur ca vei primi macar un minut in viata asta in care sa intelegi cu adevarat ce inseamna fericirea.

Nu acea fericire dobandita din lucruri materiale: poseta noua, o haina de blana noua etc, ci fericirea aceea ce vine din lucruri marunte. Lucrurile acelea care te fac sa zambesti necontenit. Cerul senin din miezul noptii, stelele care parca te imbie sa le privesti tot mai mult, zambetul unui kinder care spune parca “vreau la tine!”, o floare imperfecta, dar care e “perfecta prin imperfectiunea ei”, un minut in care ti se intalneste privirea cu cea a baiatului de care-ti place, o salata delicioasa dupa 3 zile de nemancat (desi nu ti-a placut niciodata salata), o jucarie de la Kinder, un jurnal cu lacatel, un fluture care mai are putin si ti se aseaza pe nas, un apel in miez de noapte de la cineva caruia ii e dor de tine, o pisica ce toarce, ploaia din mijlocul verii, marul mancat cu pofta in 2, iesitul in parc si uitat la bebei si ar mai fi muuulte altele cu care daca as continua sigur as ajunge la dimensiunea unei carti.

Poate sunt o romantica incurabila, poate sunt de condamnat ca sufar de complexul “LUME PERFECTA”, dar asta nu ma va opri niciodata sa visez si sa vad lucruri frumoase unde nu sunt. Ele dau farmec vietii mele si probabil ca asta ma determina sa sper inca la fericire alaturi de un om pe care sa-l iubesc si sa ma iubeasca.

Ador sa vad pe strada batranei care se tin de mana si se ajuta unul pe celalalt sa treaca strada. Deocamdata asta mi-a ramas. Lucrurile mici, dar importante cu care ma pot hrani spiritual de fiecare data cand am ocazia si care imi fac sufletul sa zambeasca.

Facebook Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *